Fodbold er så meget mere end bare end sport. Det er en interesse, en hobby, en følelse og en passion for en sport, som står mange danskere nært i hjertet. Nogle sætter deres kærlighed på en dansk klub, mens andre trofast følger med en udenlandsk klub, og så er der dem, som følger en bestemt spiller frem for en klub.

Hvor hooligans heldigvis ikke er så udbredt i Danmark, findes der alligevel en bred fanskare. Nogle nyder blot stunden under en fodboldkamp, mens andre dukker op til en hjemmekamp hos det lokale hold i ny og næ. De virkelig hardcore fans følger i stedet trofast deres hold i tykt og tyndt, i sol og regn, hele året rundt og uanset hvor de spiller.

Hvis man på et eller andet tidspunkt har haft fornøjelse af at stå på et stadion og opleve kampen, kan man sikkert sagtens nikke genkendende til den oplevelse, som det er. Det er helt normalt, at man lever sig ind i kampen, efterhånden som den udvikler sig. Når holdet nærmer sig mostanderens mål, bliver spændingen for meget, og man kan ikke længere holde sig til sædet, men bliver nødt til at rejse sig op. Derfor er det glædens rus, når det ønskede hold scorer, hvilket er en absolut fantastisk følelse.

Med denne blog sættes der stort fokus på evolutionen inden for dansk fodbold gennem de sidste 100 år, både på klubplan, hvor der tages et kig på europæiske præstationer, men landsholdet er ligeledes i fokus. Fodboldens grundlæggelse er også i højsædet, der kigges på nogle af de ældste klubber i verden, ligesom der tages et kig på nogle af de danske spillere, der har opnået stor succes i udlandet.